به گزارش خبرنگار مهر، آنیتا دسای یکی از مشهورترین نویسندگان هندی نزدیک به 50 سال است که مینویسد و سه بار نامزد دریافت جایزه بوکر شده است. او در سال 1937 در هند زاده شد. پدرش تاجری اهل بنگال و مادرش مهاجری آلمانی بود. او به زبانهای آلمانی، هندی، بنگالی، اردو و انگلیسی مسلط است.
دسای از زمان انتشار نخستین کتابش همواره سعی کرده تا تصویری از بورژوازی روستایی انگلیسی مآب با زمینداران روستایی ارائه دهد که سعی دارند تمایز میان واقعیت و خیال را بازشناسند. کتاب «هنر ناپیدایی» که تازهترین اثر منتشرشده از این نویسنده معروف هندی در ایران است و کار برگردان آن را شیرین معتمدی انجام داده است، مجموعهای است از سه داستان ناب مینیاتوری و در آن خواننده داستانی را از نویسندهای جهانی تجربه میکند که میتوان گفت به طرز لطیفی، فریبنده، کمی سورئال و عمیقاً روشنگر است.
هر سه داستان این کتاب یعنی «موزه واپسین سفر»، «مترجم تجمان» و «هنر ناپیدایی» در دنیا پویای فرهنگ هند ریشه دارد؛ دوپاره میان قرنها سنت و نیروهای نوین سرمایهداری. این داستانها در نقطع تلاقی مدرنیته و جوامع روستایی رخ میدهد و دستمایه اصلیشان زوال، ناامیدی، انزوا و افسوس است و مشخصه اصلی آنها اندوه و سودا است و شادی در آنها، زودگذر و ناپایدار است.
دسای در این کتاب کوشیده است تا در این مجموعه، تعارضی میان زندگی سنتی مردمان روستایی و شهرنشینان مدرن را با لحنی رازآمیز روایت کند. مجموعه داستان 144 صفحهای «هنر ناپیدایی» در شمارگان 1100 نسخه و با بهای 5600 تومان از سوی انتشارات مروارید راهی بازار کتاب شده است.
نظر شما